Crypto Market Falls $3 miljard, Filecoin Soars & Stocks Continue Push – Wekelijkse Recap.

De Crypto-markt verloor vorige week 3 miljard dollar aan waarde, waarbij de OKEx-ruil de belangrijkste katalysator was. Filecoin werd vorige week door grote beurzen genoteerd en steeg tot ongekende hoogten. De traditionele markten zagen kleine winsten – aangewakkerd door consumentenbestedingen die de marktverwachtingen overtroffen.

Crypto-markt

De wereldwijde crypto-markt daalde vorige week met $3 miljard in waarde, waarbij de totale marktkapitalisatie de week rond $356 miljard afsloot. Ondanks de OKEx ontwikkelingen die de late week kriebels veroorzaken, is de prijs van Bitcoins slechts gedaald -0,34% in de afgelopen 7 dagen. De dominantie van de BTC-markt bleef vorige week ook stabiel rond 59%. Onder de top 30 van cryptocurrency’s per marktkapitalisatie was Filecoin met een stijging van +86% de uitschieter van de crypto-markt.

Filecoin Prijs

Filecoin had een explosieve week, met grote beurzen als Gemini en Kraken die bij de lancering van het mainnet vorige week ( 15 oktober ) handelsondersteuning boden. Filecoin is een gedecentraliseerd opslagnetwerk, waarin de infrastructuur de mogelijkheid biedt om ongebruikte opslagruimte te kopen of te verkopen door gebruik te maken van het FIL-token.

Er is al een tijdje een hype rond Filecoin, vooral sinds het project bijna 3 jaar in ontwikkeling is. Het is belangrijk om op te merken dat Filecoin drie jaar geleden een enorme $200 miljoen ophaalde in zijn oorspronkelijke ICO. Tijdens het FIL-debuut vorige week schoot de prijs in slechts een paar uur na het live gaan 630% omhoog. FIL lanceerde rond $28.61, en barstte $208.95 alvorens terug te vallen op $45 niveaus vanaf recent.

OKEx Terugtrekkingen nog steeds opgeschort.

Het grote nieuws van vorige week was OKEx, dat aankondigde dat cryptocentransacties werden opgeschort. Oorspronkelijk werd opgemerkt dat de schorsing werd geactiveerd als gevolg van „een van de particuliere sleutelhouders van de beurs die samenwerkt met een openbare veiligheidsdienst bij onderzoeken“. Later werd ontdekt dat de oprichter van de beurs om onbekende redenen door de politie werd opgepakt. Vanaf 10/17/20 3:28AM CST, vermeldt OKEx op Twitter nog steeds dat de intrekkingen zijn opgeschort. Met OKEx voor 20M+ gebruikers in meer dan 100 landen zal de markt dit weekend de beurs in de gaten houden.

BTC wordt op beurzen gehouden

In het vorige marktrapport werd uitgelegd dat de hoeveelheid BTC die op de beurzen werd aangehouden, een belangrijke maatstaf zou zijn om vorige week in de gaten te houden. Als dit cijfer omhoog gaat, presenteert het meestal een omgeving waarin beleggers bearish worden – ze willen verkopen in plaats van kopen. In de loop van de vorige week stond BTC op de beurs op het hoogste niveau in 210 dagen. Het OKEx-nieuws hielp niet, want het aantal BTC-beurzen bleef de hele week stijgen. Vanaf 10/15/20 stond Bitcoin op de beurs op het hoogste niveau in 217 dagen.

Bitcoin-handelsintensiteit

De intensiteit van de Bitcoin-handel zal een andere metriek zijn die volgende week zal volgen. Vanaf 10/16/20 is de handelsintensiteit van Bitcoins gedaald tot onder het gemiddelde van 180 dagen. Naarmate de handelsintensiteit daalt, komen er meer verkopers op de markt. Bij het koppelen van de handelsintensiteit aan BTC op beurzen is het duidelijk dat beleggers nu bearish zijn, waarschijnlijk wachtend op een soort van duidelijkheid over OKEx.

Traditionele markt – Aandelen

De beurs kende vorige week een lichte groei, waarbij de beleggers op een stimulansdeal wachtten. De groei was beperkt, vooral nadat beleggers slechter dan verwacht nieuws kregen over COVID-19-vaccinatieproeven. Vorige week vernamen de markten dat enkele proeven werden uitgesteld vanwege gezondheidsproblemen. Bovendien deden geruchten de ronde dat Pfizer eind november een aanvraag zou kunnen indienen voor „noodgebruik“. Ondanks het feit dat dit goed nieuws is als het vaccin inderdaad werkt, geloven veel critici dat het haasten van een product naar de markt een teken zou kunnen zijn dat het virus zich intensiveert in het griepseizoen.

Ondanks het nieuws over de proeven leek de markt de onzekerheid van zich af te schudden door de beter dan verwachte detailhandelsverkoop in september. Volgens de gegevens van vorige week overtroffen de uitgaven van de consumenten de verwachtingen van de analisten, waardoor het milieu sterker was dan menigeen dacht. De detailhandelsverkopen stegen in september met ~ 1,9% ten opzichte van ~ 0,70% schattingen. Met consumentenbestedingen die goed zijn voor 68% van het BBP, waren de beleggers bullish op de cijfers van vorige week, vooral in een omgeving waar de werkloosheid en de wekelijkse werkloosheidsclaims blijven worstelen. Na een kwart waarin het BBP een recorddaling kende, zullen de consumentenbestedingen een van de belangrijkste fundamentele maatstaven zijn.